pühapäev, 24. jaanuar 2010

CAPPUCCINO TOORJUUSTUKOOK



Üks vapustavalt hea juustukook, mis on muutunud meie pere lemmikuks.

Tegin mõned omapoolsed muutused.


Põhi:
2 pakki selga küpsiseid
200g võid

Täidis:
600 g toorjuustu (Farmi või Tere)
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 muna
0.5 dl nisujahu
2 pk Nestcafe 3in1 Strong`i
1.5 dl 35% rõõska koort


Valmistamine:
Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Vooderda 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru vormi põhja.
Sega toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu hulka jahu. Sega kohvipulber toorjuustusegu hulka. Viimasena lisa vahustatud rõõsk koor.
Sega täidis ühtlaseks ja vala küpsisepõhjale.
Küpseta 160-kraadises ahjus 55 minutit.
Lase valmis koogil jahtuda ning hoia enne serveerimist vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis.


Retsept on 100 rooga sarja Tordiraamatust

Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

SURMA šOKOLAAD



Koostisained
225 g tumedat semisweet šokolaad (40-50% kakao)
140 g võid
210 g suhkrut
4 muna
4 kuhjaga supilusikatäit jahu
4 spl magustamata kakaopulbrit
1 ½ tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 tl vanilje ekstrakti
4 supilusikatäit hapukoort (mina kasutasin rõõskakoort)

kreem:
1,6 dl vahukoort
260 g poolmagusat šokolaadi (40-50% kakao)

Põhja tegemine:
1. Eelsoojenda ahi 180 ° C-ni
2. Vooderda lahtine tordivotm küpsetuspaberiga
3. Murda šokolaad väikesteks tükkideks ja sulatada.
4. Vahusta munad suhkruga ühes kausis, segada jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja vanilje ekstrakt eraldi kausis.
5. Aeglaselt sega sulatatud või, šokolaadi ja hapukoorega. Lisa juurde kuivained.
6. Küpseta temperatuuril 180 ° C, umbes 40-50 minutit
7. Jahutada kook täielikult. Soojalt on raske lõigata.

Kreemi tegemine:
1. Soojenda koor ja lisa šokolaaditükid.
2. Sega kuni šokolaad on sulanud.
3. Võta kreem pliidilt ja lase sel jahtuda.
4. Jahtunud kreem määri koogi põhjadele
5. Kaunista oma soovi järgi ja fantaasiale

Originaal retsept on siin http://www.cacaoweb.net/deathbychocolate.html

HÕRK RABARBERI-KOHUPIIMAKOOK



Seda kooki on võimalik teha igal kevadel, kui aiast on võtta rabarberit. Kook on väga hõrk ja nauding, isegi parem kui tavaline pärmitaignast tehtud kook.

Tainas:
100 g võid
50 g hapukoort
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
250 g hapukoort
400g kohupiima
4 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
2 kuni 3 vart rabarbrit
demerara pruuni suhkrut

Valmistamine:
Vahusta toasoe või ja hapukoor suhkruga. Sega juurde muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks (tainas on pehme, aga mitte vedel). Suru tainas võitatud 25 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele.
Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.
Kata tükeldatud rabarbriga* ning puista peale veidi demerara suhkrut.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.
Lase veidi vormis jahtuda, siis libista ettevaatlikult koogialusele.


See retsept on pärit kuksilt lehelt vb ka kellegi blogist, kahjuks ma seda enam ei mäleta.

MEETORT



tainas:
3 spl mett
200g suhkurt
3 muna
2tl soodat
2tl 10-20% söögiäädikat
5dl jahu

kreem:
1kg 20% hapukoort ( veel parem oleks30% hapukoor)
200g suhkurt

Valmistamine:
1. vahusta munad poole koguse suhkruga kohevaks vahuks
2. kuumuta (kuumavee potis)potis mesi ja ülejäänud pool suhkrust. kui segu on tõusnud peaaegu keema (70kraadini, mitte üle), lisa munavaht
3.sega juurde sooda ja äädikas
4. segu peab tõusma kahekordselt
5. lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks
6. jahuta tainas ja võrdseteks osadeks
7. kuumuta ahi 250 kraadini
8. rulli tainast ümmargused kettad( võivad olla ka kandilised) ja küpseta ükshaaval ahjuplaadil 10min kuldpruuniks
9. sega hapukoor ja suhkur ning määri jahtnud kihtide vahele
10. kõige lõpus purusta üks kiht puruks ja puista tordile
11. lase tordil üleöö seista ja tasanda ääred noaga ühtlaseks.
12. soovijärgi võib torti ka kaunistada

KOHUPIIMASAIAKESED LEHTTAIGNAST



vaja läheb: 1 kg pärmilehttainast
600g kohupiima

200g suhkurt

1 muna

1tl vaniljesuhkurt

1 sidrun või mõned tilgad sidruniessentsi


1. sulata taigen toasoojas üles, võib ka eelneval päeval panna külmkappi sulama.
2. sega oma vahel kohupiim, suhkur, vaniljesuhkur, muna ja sidruni mahl/ - essents kohevaks kreemiks. 3. rulli tainas u. 0,5 - 1cm paksuseks nelinurkseks plaadiks
4. lõika noa või pizznoaga 5 x 5 suurused ruudud
5. pane muffini pabervormid muffinipannile ja sinna taina ruudud. igasse vormi üks taina lõik.

6. taina peale pane lusikatäis kohupiimakreemi.

7. voldi tainas kokku nii nagu on seda kirjaümbrik.
8. küpseta 175 kraadises ahjus kuldpruuniks.

TIIGRIMIISU KOTLETID




Koostis:
500g taist hakkliha
1sl maapähklivõid
1 muna
50ml tomatipastat
20ml 10% koort
1/2 tl pipart
maitse järgi soola
1/2 tl pizzamaitseainet
natuke jahu

sega kõik ained omavahel (riivsaial eraldi vedeliku sees hoida pole vaja, kuna algul tuleb tainast suht vedel.) tainas jääb suht vedel. jäta tainas tunniks külmkappi maitsestuma.
praadida nagu tavalisi kotlette pannil mõlemalt poolt pruuniks.
juurde pakkuda keedukartuleid, salatit ja kastet.