laupäev, 26. aprill 2014

Cappuccino-kohupiimakook

Cappuccino-kohupiimakook algeline retsept on imelihtne kohupiimakook , mille ma tegin oma maitse järgi ringi.



1 pakk juubelitordipulber
4 muna
1 purk kodentspiim
2tk 3in1 Nestcafe kohvi
4sl suhkur
600g kohupiim
180g või

Pane õi ja tordipulber köögikombaini ning sega ühtlaseks puruks. Sega köögikombainis munad, suhkur, kohupiim, kodentspiim ja kohvi ühtlaseks vedelaks massiks. Vooderda 28cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Puista vormi põhja pool puru kogusest ja vala peale kohupiimasegu, selle peale uuesti ülejäänud purukogus . Küpseta 200° juures 30–40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja seest küps. Piilu poole küpsemise pealt, kas koogipinnal on mõni koht jahune, sel juhul pane sinna veel võitükikesi.

Lase jahtuda ja soovitan seda kooki süüa alles järgmisel päeval, siis on see veel maitsvam.

NB! Kook on tõeline kaloripomm, aga maitse on seda väärt!