esmaspäev, 8. veebruar 2010

TOORJUUSTU TEGEMINE

Selle mõtte sain pereklubi.com toidufoorumis tuhlates, kus üks klubikas rääkis enda tehtud toorjuustust koogi tegemisest. Mind hakkas see väga huvitama, et kuidas ta seda toorjuustu ikkagi teeb, äkki on liigagi raske ja mina selle tegemisega hakkama ei saa.
Üllatus oli suur, kui avastasin, et tema sai selle idee minu lemmikust http://www.toidupildid.blogspot.com/ toidublogist, kus ma isegi uusi nippe käin piilumas ja ideid ammutamas.
Toorjuustu tegemise nipid on ka temalt võetud toidupildid.blogspot.c...juust.html
Kõige pealt on vaja valmis teha jogurt, nipp on taas võetud toidupildid.blogspot.c...jogurt.htm . Jogurti tegemiseks läheb vaja 1l piima ja 1 dl juuretist, milleks alguses sobib näiteks Valio Gefiluse maitsestamata jogurt. Kui esimene jogurt on tehtud, siis sealt võtta enne maitsestamist 1 dl valmis järgmise korra juuretiseks. Juuretist hoida külmkapis.

Isetehtud jogurtist võetud juuretist ei soovita üle paari päeva säilitada.

Tuleme nüüd juustu juurde tagasi. Selleks tuleb valmis maitsestamata jogurt valada puhta märjaks tehtud riidega vooderdatud sõelale ja jätta külmkappi sõelale nõrguna. 6-7 tunni pärast on vedelam toorjuust valmis, paksema saamiseks tuleks jogurtit kauem sõelal hoida.

Maitselt meenutab see vägagi FARMI toorjuustu.

Kommentaare ei ole: