pühapäev, 3. jaanuar 2016

Karamelline õunajuustukook

KoostisPõhi:200g võid1 1/2 tassi pruuni suhkrut3 tl vanilje1 muna1 munavalge1 1/2 tassi jahu1/2 tl kaneeli3/4 tl õunakook vürtsi3/4 tl küpsetuspulbrit1/4 tl soodat1/4 tl soolapool riivitud õunaJuustukreem:450g toorjuustu, toatemperatuuril1/2 tassi suhkrut1/2 tassi pruuni suhkrut180ml karamellikastet
Kaneelised õunad:1 1/2 õunu, õhukeste viiludena2 tl sidrunimahlanäputäis muskaatpähklit1 tl kaneeli4 spl pruuni suhkrut1 spl võid




Kreem:125ml vahukoort1/4 tassi tuhksuhkrut
1/4 tl kaneeli


 Karamellikaste:
200 ml vahukoort
90 g  pruuni kristallsuhkrut
100 ml heledat siirupit
100 g võid
1/2 tl vanillisuhkrut

Määri koogivorm võiga ja vooderda küpsetuspaberiga. Sulata või. Lisa pruun suhkur ja vahusta. Lisa vanilje, muna ja munavalge ja vahusta edasi. Teises kausis sega oma vahel kuivad koostisained. Aeglaselt lisada kuivained muna-võivahule. Lisa riivitud õun. Vala taigen lahtikäivasse vormi ja küpseta 30 - 35 minutit 175ºC . Lase veidi jahtuda ja eemalda küpsetuspaberid.

Sega omavahel želatiin ja külm vesi ning jäta mõneks ajaks paisuma.

Tee karamellkaste ja lase täielikult jahtuda.

Vahusta toorjuust ja suhkur ühtlaseks, lisa juurde karamell. Lisa vahu hulka sulatatud želatiin. Määri vaht koogipõhjale. Aseta kook  3 - 4h külma.
.
Sega omavahel õunad, sidrunimahl, muskaatpähkel, kaneel ja pruun suhkur keskmise keedupotis. Lisa või ja kuumuta õunad keskmisel kuumusel umbes 15-20 minutit või kuni need on pehmenenud. Laske õuntel jahtuda 10-15 minutit, siis pane juustukoogile.

Vahusta koor, suhkur ja kaneel vahtu. Aseta vaht mõneks ajaks sügavkülma. Eemaldage kaussi sügavkülma, lisada raske vahukoort ja piits kiire, kuni see hakkab paksenema.

Pritsi kreem juustkoogile ja  nõrista karamelli  koogile

Kommentaare ei ole: