Pühapäev, 15. november 2009

Kodune kommikunst



Kogu info on pärit: http://www.tarbija24.ee/?id=187568 lehelt

Mandlitrühvlid
Umbes 25 tk
• 150 g tumedat šokolaadi (nt Kalev Bitter)
• 150 g valget šokolaadi (nt Kalev White)
• 300 g piimašokolaadi (nt Anneke või Kalev Special)
• 50 g kakaopulbrit (nt Vilma)
• 25 g võid
• 150 g vahukoort
• maitse järgi purustatud mandleid
Sulata koos tume ja valge šokolaad vesivanni kohal nõus. Kui šokolaad on sulanud, võta see tulelt. Kuumuta koor keemiseni ja lisa hulka või, võta tulelt ja lase võil sulada. Lisa koore-või segu, kakaopulber ja peenestatud mandlid sulašokolaadile, sega mass ühtlaseks. Lase segul külmkapis taheneda, kuni saab trühvleid vormida – selleks kulub umbes tund. Kui tahad kiiremat tahenemist, pane segu 15–20 minutiks sügavkülma, aeg-ajalt seda kontrollides.

Vormi näppude vahel trühvlid valmis. Sulata piimašokolaad vesivanni kohal nõus, kasta lusika või kahvli abil sulašokolaadi, pane küpsetuspaberiga kaetud alusele ja kaunista mandlipuruga. Trühvleid võib mandlipurus ka veeretada. Lase trühvlitel pisut aega jahedas taheneda.

Lihtsam variant: needsamad trühvlid võib jätta ka piimašokolaadi kastmata ehk glasuuriga katmata, veeretades neid pärast vormimist kakaopulbris, pähkli- või küpsisepurus.

Martsipani-nougat’i kommid
Umbes 30 tk
• 200 g tumedat šokolaadi (nt Kalev Bitter)
• 250 g Kalevi mandliga martsipanimassi
• 100 g pähklikreemi ehk nougat’it
• kaunistuseks pisut valget šokolaadi
Lõika pähklikreemi tahvlist väikesed kuubikud ja viiluta martsipan õhukesteks viiludeks. Aseta pähklipasta tükid martsipaniviilude keskele südamikuks ja vormi nende ümber martsipanikihist ümmargused kuulid.

Aprikoosi-toorjuustu trühvlid
Umbes 30 tk
• 200 g maitsestamata toorjuustu (nt Philadelphia)
• 500 g valget šokolaadi (nt Kalev White)
• maitse järgi kuivatatud aprikoose
• maitse järgi kookoshelbeid
Sulata 200 g valget šokolaadi vesivanni kohal nõus ja sega kokku toasooja toorjuustuga. Lõika aprikoosid pisikesteks tükikesteks ja sega massi hulka. Tõsta segu kondiitripressi või küpsetuspaberist või kilekotist tehtud tuutusse ja pigista küpsetuspaberiga kaetud alusele väikesed täidiseportsud. Hoia neid kuni hangumiseni külmkapis – kui on kiire, pane trühvlid 15–20 minutiks sügavkülma.

Sulata vesivanni kohal nõus ülejäänud valge šokolaad ja kasta kommid lusika või kahvli abil sulašokolaadi sisse. Pane küpsetuspaberiga kaetud alusele, kaunista kookoshelvestega ja aseta natukeseks ajaks jahedasse tahenema.
Nipp: aprikoose võib enne trühvlitegu ka alkoholis, näiteks brändis või konjakis kuni ööpäev leotada, see lisab hea maitsenüansi.

Sulata tume šokolaad vesivannil nõus, kasta kommid lusika või kahvli abil sinna sisse ja aseta küpsetuspaberiga kaetud alusele. Kaunistuseks sulata pisut valget šokolaadi, pane see küpsetuspaberist tuutusse ja joonista kommide pinnale peened šokolaaditriibud. Lase jahedas pisut aega hanguda.