reede, 21. mai 2010

BAROZZi


Valmimisaeg 50 min

Koostisained (4 inimesele) * 80 g võid
* 250 g tumedat šokolaadi * 100 g kooritud ja jahvatatud mandleid
* 4 muna
* 150 g suhkrut
* 3 supilusikatäit kohvi
* 1kl rummi


Sulata šokolaad koos võiga, jahuta. Vahuista munakollased suhkruga ja lisa mandlijahu, rummi, kohvi ning lõpus jahtunud shokolaadi-võisegu . Sega kõik segamini.. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa õrnarlt segades koogitaignasse.
Küpseta temperatuuril 180 kraadi umbes 30 minutit. Lase jahtuda ja kaunista kook vastavalt oma maiste järgi, kas tuhksuhkru või shokolaadiglasuuriga.

Kook on väga šokolaadise maistega ja pehme koostisega. Nagu retseptis kirjas oli, siis tõesti, selles koogis pole grammigi jahu. Jahu asendab jahvatatud mandlid. Võib kasutada mandlilaaste, kuid mina tegin tavalistest mandlitest, millel ma eelnevalt koored eemaldasin. Selleks on vaja mandlid ülekallata keevaveega ja lasta 2 minutit seista, siis kallata vesi üle ja kallata nad uuesti veega üle, kuid seekord külmaga. Taas nõrutada ning korrata kuuma-külmaveega veel ühe korra, siis tulevad mandlitel koored ilusti lahti. Kui koored eemaldatud, siis lase neil kuivada rätikul või 5 minutit 200kraadises ahjus (sel juhul lase neil ka jahtuda). Mandleid saab jahvatada väga edukalt köögikombainis, soovitan seda teha kindlasti kaks korda, mina lasin kolmakorda, siis ei ole mandlipuru nii suurte tükkidega.