reede, 18. detsember 2009

TRÜHVELTORT


täna sai 4 tundi tehtud trühveltorti ühele väikesele sünnipäevalapselele.
Kuna minul oli vaja 3 korda suurem tort, kui retseptis olev kogus, siis sai kõik kolmega korrutatud. Aga mina toon välja kogused ühele kogusele.

Biskviitpõhi:
3 muna
3 sl suhkrut
3 sl nisujahu
1 tl külmavett


Kakaokreem:

200 g võid
1 dl tuhksuhkurt
200 g kodentspiima
1 sl kakaopulbrit
vanilli ja konjakit

Trühvlipuru:
Mina kasutasin selleks magusat joogikakaopulbrit

Pilt:
toiduvärvid
toidupliiatsid
suhkrumass
tuhksuhkurt rullimiseks

Valmistamine:
Puru valmistamiseks sega kõik ettenähtud ained ja hõõru läbi. Kui puru jääb liiga kuiv ja suuremateks tükkideks ei ühine, võid lisada veidi kanget veini, konjakit või magusat mahla. Ühtlaselt läbisegatud mass hõõru läbi jämedama sõela. Trühvlipuru peab jääma ilus sõmer.

Tordi kokkupanemine.
Biskviitpõhi lõika kaheks kettaks. Kõik kihid ühenda omavahel kakaokreemiga, biskviitpõhjad niisuta enne mahlaga.
Tordi pealispind ja ääred kata hoolikalt kreemiga, et trühvlipuru külge hakkaks.
Pildi jaoks sai suhkrumass lahti rullitud ja musta toiduvildikaga pilt peale joonistatud. Pildiga suhkrumassi tõstsin ettevaatlikult tordile ja lõpetasi pildi värvimisega.


Retsept on pärit raamatust "Kokaraamat" (1984, kirjastus Valgus).
Mina võtsin siit www.nami-nami.ee/recip...p;pID=9651 Asendasin või suurendasin mõned ained oma maitse järgi.