pühapäev, 19. mai 2013

Sefiirikorvikesed

Liivatainas(u. 325g):
150g jahu
50g suhkurt
25g ehk 1 munakollane
100g võid

Liivataigna jaoks hakkida ained kiiresti ning võimalikult vähe läbi ja hoida külmas 15 min. Seejärel suruda vormidesse ja küpsetada 220 kraadi juures kuldpruuniks.




Sefiir:
3 munavalget
veidi sidrunhapet
veidi vaniljet
40g vett
200g suhkurt

Kõigepealt siirup keema, 150g suhkurt  koos veega keema. Munavalge vahustamisel jälgida, et vahustamisnõu oleks  hästi puhas, muidu võib sefiiri valmistamine untsu minna.. Vahustada munavalgeid u. 10 min. Poole vahustamise ajal lisada 50g suhkrut. Siirup keeta kuuliproovini, seejärel lisada kuum siirup peene joana munavahule, maitsestada sidrunhappega ja vaniljesuhkruga. Vahtu vahustada seni, kuni tekib ilus tihke vaht. Peale vahustamist pritsida sefiir korvikestesse. Soovikorral lisada enne sefiiri ka  hapukat moosi.