Pühapäev, 14. veebruar 2010

šOKOLAADI-TOORJUUSTUKOOK


Seoses tänase sõbrapäeva puhul, sai taas tehtud juustukooki. Seekord valisin šokolaadise versiooni.
Selle koogi originaali leiate sellelt lehelt
www.joyofbaking.com/Ch...ecake.html
Tegin mõned omapoolsed muudatused.
PÕHI:
2 pakki selga küpsiseid
200g võid

TÄIDIS:340g tumedat šokolaadi
680g toorjuustu (kasutasin enda tehtud, vt siia
tiigrimiisu.blogspot.c...emine.html )
200g suhkurt
3 muna
1 1/2tl vaniljesuhkurt
240ml 30% hapukoort ( see on kõigem paksem)
KREEM:
115g tumedat šokolaadi
80ml 35% koort
1tl võid


Mina kasutasin nii põhja kui täidise segamiseks köögikombaini.

Põhja jaoks sulata või ja vala see köögikombaini. Sinna lisa väikesteks tükkideks purustatud küpsised. Sega segu masinaga ühtlaseks. Lahtikäiv tordivorm vooderda paberiga (ka servad).
Kalla küpsisemass vormi ja suru see lusikaga ühtlaseks vormipõhja ja veidi ka äärtesse.

Täidise koostisained pane kõik köögikombaini(ei pea kannu vahepeal puhtaks pesema, vähemalt mina küll seda ei teinud) ja lase masinal segada ühtlaseks seguks. Valmis segu kalla põhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus u. 45 minutit. Kindlasti lisage veega nõu, kuna juustukook peab kindalsti küpsema niiskes ahjus!

Lase koogil veidi jahtuda, samal ajal valmista kreem. Kuumuta koor koos võiga, võta pliidilt ja lisa sina šokolaaditükid. Sega seni, tükid on sulanud ja kalla segu koogile ning jäta terveks ööks jahtuma tahenema.

Hommikul eemalda kook vormist ja paberitest ning serveeri.