Esmaspäev, 2. november 2015

Saksa ponšikud

Selle retsepti leidsin www.youtube.com lehelt, kus üks vene tädike teeb neid vanu häid retsepte.




Taigen:
5 muna
natuke soola

2tl vaniljesuhkur
150g suhkrut
250ml piima
250 grammi kodujuustu
1tl küpsetuspulbrit
500g jahu


Munad vahustada suhkruga. Vahustamise vahepeal lisada sool ja vaniljesuhkur. Kui  munad on vahus, siis lisada piim ja toorjuust. Segada korralikult läbi. Jahu ja küpsetuspulber segada oma vahel ning lisada muna-piimavahule.  Lasta potis õli kuumaks. Võtta taignast lusikaga väike proovitükk ja proovida kas õli on piisavalt kuum. Õli on siis kuum, kui taignatükk kerkib pinnale ja hakkab muutuma kuldeks. Seejärel saab teha ponšikuid kas lusikaga või vastava dosaatoriga(tainas on täpselt nii paks, et saab seda kasutada). Valmis ponšikud tõsta köögipaberile nõrguma. Veidi jahtunud ponšikud panna vaagnale ja sõeluda peale tuhksuhkurt.

Head isu!


Antud kogusest tuleb ikka päris palju. Kui teha 3 inimesele, siis tehke pool taignakogusest.