laupäev, 9. aprill 2016

Vorstikeerud

Pärmitaigen:
2pk kuivpärmi
500ml piima
200g võid
1tl soola
1sl suhkrut
600 - 700g jahu

Täidis:
2 marineeritud kurki
1 väike sibul
600g (2pakki) Karni pirukatäidist
0,25tl kuivatatud tilli
0,25tl kuivatatud peterselli
2 keedumuna


ketšupit
2 sl Põltsamaa sinepit(suures tuubis olev maheda maitsega)

Soojenda piim käesoojaks, lisa hulka sool, suhkur, kuivpärm ja vahusta veidi vispliga, kuniks suhkur ja sool on sulanud. Lisa vedeliku hulka jahu(jahu lisada algul 600g ja siis jupikaupa, kuna tainas peab jääma mõnusalt pehme) ja sega segi. Lisa taigna hulka vedel  soe või. Sõtku tainast nii kaua, et see käte küljest lahti tuleb ja moodustab mõnusa elastse palli. Jäta tainas 1h  soojakohta kerkima

Valmista samalajal täidis. Keeda munad. Puhasta sibul ja haki see koos kurgiga köögikombainis peeneks. Lisa jahtunud keedumunad ja peenesta veel korraks. Peenestatud segule lisa Karni pirukatäisi ja sega kõik segamini.

Rulli tainast lahti. Määri tainas ketšupi-sinepiseguga ja raputa sellele vorstisegu. Keera tainas rulli ja lõika see nii lahti nagu teeks kaneelirulle. Aseta rullid ahjuplaadile ja jäta 30minutiks kerkima.  Määri pirukad lahtilöödud munaga ja küpseta 200C ahjus kuldpruuniks.

Head isu!