esmaspäev, 24. aprill 2017

Ällu Kohupiimakook






 Koostisosad:
 Põhi 1:
50g võid
 100g jahu
50g suhkrut

Vahekiht ja kate:
1pk võid
1 pk Juubelitordipilbrit

Kohupiimakreem:
1 purk keedetud kodentspiima
2 muna
1kg kohupiima (mina kasutasin Tere pasha kohupiima, kus oli rosinad ja apelsiinitükid)
2 sl lahustuvat kohvipulbrit (mina kasutasin lahustuvat espressokohvi oma)

  • Valmista ette lahtikäiv koogivorm. Mina kasutasin koogivormi, mille läbimõõt on 28cm.
  • Näpi jahu, suhkur ja või puruks.
  • Kalla purusegu koogivormi ja vajuta see ühtlaseks.
  • Näpi või ja tordipulber puruks.
  • Sega oma vahel kohupiim, munad, keedetud kodentspiim ja kohvipulber.
  • Vala pool kohiimakreemist koogivormis olevale purule ja aja lusikaga ilusti laiali, et kogu alumine  purukiht oleks kaetud.
  • Pudista pool purust(või ja tordipulber) kohupiimakreemile.
  • Vala ülejäänud kohiimakreemi koogivormis olevale purule ja aja lusikaga ilusti laiali, et kogu   purukiht oleks kaetud.
  • Pudista ülejäänud puru koogile. 
  • Küpseta kooki 1h (või vastavalt ahjule) 175*C ahjus.
  • Lülita ahi välja ja jäta kook ahju jahtuma.
  • Kooki võib süüa samal päeval, kuid veel parem on ta siis, kui on saanud öö külmikus veeta.
 HEAD ISU!!