Pühapäev, 28. mai 2017

Mõnus Rabarber

Põhi:
200g võid
1 muna
300g jahu
50g valget suhkurt
50g fariinisuhkurt

Peale:
400g kodentspiima
500g 20% hapukoort
2 muna
1pakike vaniljesuhkurt
60g nisujahu
 rabarber (vastavalt soovi järgi, mina kasutasin 3 vart)


 Koogi valmistamisel kasutasin mina koguaeg köögikombaini ( lõikurit).

Tükelda või väiksemateks kuubikuteks (u.8tk) ja pane need köögikombaini , kuhu lisad muna, jahu ja suhkrud. Haki kombainiga kõik ilusti läbi, kuni tekib tainapall.

NB! Põhja ja täidise vahel pole vaja köögikombaini puhastada.

Vooderda vormipõhi küpsetuspaberiga ja sellele omakorda tainas nii, et küljed ja põhi oleks ühtlase paksusega.

Aseta tainas koos koogivormiga külmikusse 1tunniks tahenema.

Võta koogivorm külmikust ja aseta see eelkuumutatud ahju. Küpseta koogipõhja 200 kraadi juures 10 - 15 minutit (olenevalt ahjust).

Puhasta ja tükelda rabarber.

Sega omavahel köögikombainis kodentspiim, hapukoor, munad, vaniljesuhkur ja nisujahu.

Võta koogipõhi ja alanda ahju kuumus 175-ni.

Puista põhjale ühtlaselt rabarberid ja vala neile oma korda hapukooresegu.

Aseta kook uuesti 45 - 60 minutiks  ahju küpsema.

Kui kook on valmis, siis lülita ahju välja , paota uks ja jäta kook sinna jahtuma.

Jahtunud kook aseta ööks külmikusse tahenema.

HEAD ISU!