Pühapäev, 24. september 2017

TORT "RED VELVET"

Põhi:
310g nisujahu
16g kakaod
5g küpsetuspulbrit
5g soola
113g toasooja võid
300g peensuhkurt
2 suurt muna
220g taimsetõli
5ml äädikat
10g vaniljet
240g 35% koort
28 - 56g punast toiduvärvi (1-2oz)

Kreem:
156g tuhksuhkurt
500g toorjuustu
400ml vahukoort
5g vaniljeekstrakti

Lülita ahi sisse.
Vooderda koogivormid küpsetuspaberiga.
Sõelu nisujahu, kakao, küpsetuspulber, sool ja sega omavahel läbi.
Vahusta omavahel või ja suhkur kohevaks vahuks.
Lisa vahustamise ajal ükshaaval munad.
Lisa õli ja jätka vahustamisega.
Lisa äädikas, vanilje, koor ja jätka vahustamisega.
Lisa vahustamise ajal jahusegu.
Lõpuks lisa toiduvärv.
Vala segu varem valmis seatud koogivormidessa, mõlemasse vormi ühepalju.
Küpseta tordipõhju 180kraadises ahjus 30minutit.
Lase põhjadel jahtuda, samal ajal tee valmis kreem.
Sõelu tuhksukur.
Vahusta toorjuust.
Lisa tuhksuhkur juustuvahule ja sega korralikult läbi.
Vahusta koor tugevaks vahuks.
Sega ettevaatlikult omavahel  vahukoor ja toorjuustuvaht.
Võta põhjad ahjust ja lase jahtuda.
Lõika põhjdelt peamine kiht (u. 0,5 - 1cm paksune), seda kasuta hiljem puisteks.
Aseta tordipõhi koogialusele.
Määri tordipõhjale pool kreemist, aseta selle peale järgmine tordipõhi ja määri ülejäänud kreem põhjale ning külgedele.
Kaunista kook tordipõhjapuistega.




Originaal retsept on pärit ------>   https://www.youtube.com/watch?v=VjcgUfx_BWs&t=27s

HAKKLIHARULL

Nüüd võiks tortide vahel ka ühe soolasetoidu ette võtta.

Koostisosad:
1kg hakkliha (soovitavalt 50% veise ja 50% sea)
2 muna
2tl soola
1tl mustapipart
1 tass riivsaia
1tl küüslaugupulbrit
till
petersell
peekoniviilud

Sega hakkliha ühtlaseks massiks.
Vormi hakklihamass fooliumil nelinurkseks nn põhjaks.
Lao hakkliha peale singiviilud, nende peale juustuviilud ja siis hakitud tilli-petersellisegu.
Keera hakkliha fooliumi abil rulli.
Aseta teise fooliumi peale peekoniviilud ja sellele hakkliha rull.
Keera fooliumi abil hakkliharull peekoniviiludega rulli.
Ära fooliumit eemalda vaid mässi see ilusti ümber hakkliha rulli.
Küpseta rulli 180kraadi juures 25 minutit, 250 kraadi juures 25 minutit, et peekon ilusti pruunistuks.
Võta rull ahjust ja lase veidi seista.