Neljapäev, 11. veebruar 2010

SIDRUNI-JUUSTUKOOK



Kuna mõned päevad tagasi sai ise tehtud toorjuustu, siis otsustasin teha juustukooki ja kasutada neid toiduaineid, mis kapsi olemas oli. Toorjuustu tegemise jaoks piilu sellele lehele tiigrimiisu.blogspot.c...emine.html

Kooki ise saab valmistada nii...

PÕHI:
2 pakki selga küpsiseid (jäta 3-4 küpsist täidise jaoks)
200g võid

TÄIDIS:1 sidruni mahl
4 muna
200g suhkurt
1 sl jahu
600g toorjuustu
200ml 35% koort
1tl vaniljesuhkurt
3-4 küpsist

Mina kasutasin nii põhja kui täidise segamiseks köögikombaini.

Põhja jaoks sulata või ja vala see köögikombaini. Sinna lisa väikesteks tükkideks purustatud küpsised. Sega segu masinaga ühtlaseks. Lahtikäiv tordivorm vooderda paberiga (ka servad).
Kalla küpsisemass vormi ja suru see lusikaga ühtlaseks vormipõhja ja veidi ka äärtesse.

Täidise koostisained pane kõik köögikombaini(ei pea kannu vahepeal puhtaks pesema, vähemalt mina küll seda ei teinud) ja lase masinal segada ühtlaseks seguks. Valmis segu kalla põhjale ja küpseta 175 kraadises ahjus u. 45 minutit. Kindlasti lisage veega nõu, kuna juustukook peab kindalsti küpsema niiskes ahjus!

Kindlasti lase koogil kõigepealt ahjus jahtuda, selleks lülitage ahi välja ja jätke uks veidi paokile. Kui ahi on maha jahtunud, siis võtke kook välja ja jätke see terveks ööks veelkord jahtuma.

Soovitan kooki teha eelmisel päeval, kuna järgmisel on kook veel mahlasem ja parema maitsega.