BROWNIE`D
Põhi:
175 g tumedat šokolaadi
4 sl kakaod
175 g võid
3 muna
2,5 dl suhkrut
1 dl jahu
100 g mandleid
Tükelda šokolaad. Sulata kastrulis või ja tõsta kastrul pliidilt. Lisa šokolaad ja sega seni, kuni see on sulanud. Lisa kohv. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks ning lisa šokolaadisegule. Sega ettevaatlikult juurde jahu ja hakitud pähklid (mul olid pähklid saumikseriga täiesti puruks tehtud). Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 25 cm vormi. Puista peale hakitud Daimi šokolaadi ja küpseta 175 kraadises ahjus 30 minutit.
Serveeridakse soojalt jäätisega, kuid mina sõin neid jahtunult.
175 g tumedat šokolaadi
4 sl kakaod
175 g võid
3 muna
2,5 dl suhkrut
1 dl jahu
100 g mandleid
Tükelda šokolaad. Sulata kastrulis või ja tõsta kastrul pliidilt. Lisa šokolaad ja sega seni, kuni see on sulanud. Lisa kohv. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks ning lisa šokolaadisegule. Sega ettevaatlikult juurde jahu ja hakitud pähklid (mul olid pähklid saumikseriga täiesti puruks tehtud). Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 25 cm vormi. Puista peale hakitud Daimi šokolaadi ja küpseta 175 kraadises ahjus 30 minutit.
Serveeridakse soojalt jäätisega, kuid mina sõin neid jahtunult.
MARTSIPANI-KÜPSISE TRÜHVLID
PÄHKLITORT
KOHUPIIMATORT POJALE LASTEAEDA
MALETORT
biskviit:
8 muna
8sl suhkurt
...8sl jahu
4sl kakaod
1tl küpsetuspulbrit
1tl vaniljesuhkurt
pane ahi sooojenema 180kraadi juures. vahusta munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga kõvaks vahuks, sama taa munavalgega (ilma sukruta vahuks). sega omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber. seejärel sega vaikselt ja ettevaatlikult munavahet jahuseguga ühtlaseks massiks. kalla lahtisesse koogivormi ja pane 180 kraadisesse ahju 15-20min (tikuga proovides ei tohi tainast külge jääda).
jahuta ja lõika põhi pooleks, need omakorda 2cm paksudeks ringideks (alustad äärest ja lõpetad viimase ringiga keskel vt pilti Pilt)
jäta üks õhuke pealmine kiht põhjaks, et hiljem saaks kooki paremini lõgata.
kreem:
800g kohupiima
400ml vahukoort
maitse järgi suhkurt
1tl vaniljesuhkurt
vahusta kohupiim suhkru ja vaniljesuhkruga vahuks. kui suhkur on sulanud, siis lisa juurde koor ja mikserda kõvaks vahuks.
aseta õhuke põhja kiht alusele (soovitan laduda koogivormi siise.. et kreem kohe välja ei valguks), lisa selle peale esimene ring, järgmine jäta tühjaks ja võtad sellest järgmine ning aseta põhjale. jätka ringide panemist nii, et esinmesel hil on ringid üleühe, et saaks nende vahele kreemi panna. pane kreem ringide vahele ja jätka teise kihiga samamoodi. nüüd pane põhja ringid selle peale, kuhu panid eelmisel kihil kreemi, et lõpuks hiljem lõikamisel oleks näha maleruudud. viimane kiht peab jääma samasugune nagu kõige alumine kiht. määri kook pealt kreemiga ja aseta terveks ööks külmkappi.
kaunistus:
200g šokolaadi
100g võid
3 sl tuhksuhkurt
sulata šokolaad ja lase veidi jahtuda, samal ajal vahusta või suhkruga vahuks. võikreemile hakka vaikselt lisama veidi jahtunud šokolaadi ning vahusta edasi. vahusta seni kuni oled kogu šokolaadi juurde lisanud. antud kreemiga kaunista kook oma soovi järgi.
kui jutt jäi segaseks, siis küsige julgest
4sl kakaod
1tl küpsetuspulbrit
1tl vaniljesuhkurt
pane ahi sooojenema 180kraadi juures. vahusta munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga kõvaks vahuks, sama taa munavalgega (ilma sukruta vahuks). sega omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber. seejärel sega vaikselt ja ettevaatlikult munavahet jahuseguga ühtlaseks massiks. kalla lahtisesse koogivormi ja pane 180 kraadisesse ahju 15-20min (tikuga proovides ei tohi tainast külge jääda).
jahuta ja lõika põhi pooleks, need omakorda 2cm paksudeks ringideks (alustad äärest ja lõpetad viimase ringiga keskel vt pilti Pilt)
jäta üks õhuke pealmine kiht põhjaks, et hiljem saaks kooki paremini lõgata.
kreem:
800g kohupiima
400ml vahukoort
maitse järgi suhkurt
1tl vaniljesuhkurt
vahusta kohupiim suhkru ja vaniljesuhkruga vahuks. kui suhkur on sulanud, siis lisa juurde koor ja mikserda kõvaks vahuks.
aseta õhuke põhja kiht alusele (soovitan laduda koogivormi siise.. et kreem kohe välja ei valguks), lisa selle peale esimene ring, järgmine jäta tühjaks ja võtad sellest järgmine ning aseta põhjale. jätka ringide panemist nii, et esinmesel hil on ringid üleühe, et saaks nende vahele kreemi panna. pane kreem ringide vahele ja jätka teise kihiga samamoodi. nüüd pane põhja ringid selle peale, kuhu panid eelmisel kihil kreemi, et lõpuks hiljem lõikamisel oleks näha maleruudud. viimane kiht peab jääma samasugune nagu kõige alumine kiht. määri kook pealt kreemiga ja aseta terveks ööks külmkappi.
kaunistus:
200g šokolaadi
100g võid
3 sl tuhksuhkurt
sulata šokolaad ja lase veidi jahtuda, samal ajal vahusta või suhkruga vahuks. võikreemile hakka vaikselt lisama veidi jahtunud šokolaadi ning vahusta edasi. vahusta seni kuni oled kogu šokolaadi juurde lisanud. antud kreemiga kaunista kook oma soovi järgi.
kui jutt jäi segaseks, siis küsige julgest
MANDLITRÜHVLID
KÜPSISETORT
CARS TORT (väga algelise joomistusega - minu esimene pilt trodile)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar