Ammu pole midagi uut proovinud. Eile mööda Pinterest.com lehte kolades, jäi mulle silma üks koogi pilt. Pildil oli ahvatlevalt mahlakas kook, milles on kasutaud õunu.
Põhi:
200g või, pehmendatud
43g pruuni suhkrut
43g valget suhkrut
1 muna
25ml taimeõli
1/2 tl vanilje
255g jahu
1/2 tl soodat
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
1 tl kaneeli
255g riivitud õunu
Toorjuustukiht:
225g toorjuustu
1 tl vaniljesuhkurt
3 spl valget suhkrut
Puru:
43g tassi valget suhkrut
43g pruuni suhkrut
75g tassi jahu
1 tl kaneeli
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/8 tl soola
6 sl külma võid
Kuumuta ahi 170ºC ja määrige koogivorm võiga, kui kasutate lahtist koogivormi, siis piisab põhjal olevast küpsetuspaberist. Mina kasutasin ümmargust 28cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi.
Sega või ja suhkur vahule. Lisa muna, õli ja vanilje ning
sega kõik kokku.
Sega omavahel toorjuust, suhkru ja vanilje ning vala see toorele koogipõhjale.
Valmista puru, näppides omavahel kokku suhkur, jahu, kaneel, küpsetuspulber, sool ja külm või. Pudista puru toorjuust kihile.
Küpseta umbes 45 minutit.
Võib hoida külmkapis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar