2pk
kuivpärmi
500ml
piima
200g
võid
1tl
soola
1sl
suhkrut
600
- 700g jahu
Täidis:
2 marineeritud kurki
1 väike sibul
600g (2pakki) Karni pirukatäidist
0,25tl kuivatatud tilli
0,25tl kuivatatud peterselli
0,25tl kuivatatud peterselli
2 keedumuna
ketšupit
2 sl Põltsamaa sinepit(suures tuubis olev maheda maitsega)
ketšupit
2 sl Põltsamaa sinepit(suures tuubis olev maheda maitsega)
Soojenda
piim käesoojaks, lisa hulka sool, suhkur, kuivpärm ja vahusta veidi vispliga,
kuniks suhkur ja sool on sulanud. Lisa vedeliku hulka jahu(jahu lisada algul
600g ja siis jupikaupa, kuna tainas peab jääma mõnusalt pehme) ja sega segi.
Lisa taigna hulka vedel soe või. Sõtku
tainast nii kaua, et see käte küljest lahti tuleb ja moodustab mõnusa elastse
palli. Jäta tainas 1h soojakohta kerkima
Valmista
samalajal täidis. Keeda munad. Puhasta sibul ja haki see koos kurgiga köögikombainis peeneks. Lisa jahtunud keedumunad ja peenesta veel korraks. Peenestatud segule lisa Karni pirukatäisi ja sega kõik segamini.
Rulli
tainast lahti. Määri tainas ketšupi-sinepiseguga ja raputa sellele vorstisegu. Keera tainas rulli ja lõika see nii lahti nagu teeks kaneelirulle. Aseta rullid ahjuplaadile ja jäta 30minutiks kerkima.
Määri pirukad lahtilöödud munaga ja küpseta 200⁰C ahjus
kuldpruuniks.
Head
isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar