Laupäev, 23. september 2017

TORT RAFFAELLO




 Põhi:
6 suurt muna
veidi soola
200g peensuhkurt
5g vaniljeekstrakti
100g mandlijahu
125g nisujahu

 Kreem:
200g valget šokolaadi
45g (3sl) kreemisemat kookospiima
250g mascarponet
500g vahukoort
30g tuhksuhkurt
5g kookosekstrakti
40g kookoshelbeid

Niisutamiseks:
270g (3 x 80g) kreemisemat kookospiima

Kaunistuseks:
kookoshelbeid
raffaello komme
mandlipuru
šokolaadilaaste

Kuumuta ahi 170kraadini.
Vooderda 23cm  koogivorm küpsetuspaberiga.
Eralda munavalged munakollastest.
Lisa munavalgetele sool ja alusta vahustamist, poole vahusamise ajal lisa suhkur ning mikserda tugevaks vahuks.
Lisa munakollastele mandliekstrakti, sega läbi.
Vala segu munavalgevahule ja sega munavaht ettevaatlikult läbi.
Lisa mandlijahu ja sega ettevaatlikult läbi.
Lisa nisujahu ja sega veelkord ettevaatlikult läbi.
Vala segu küpsetuspaberiga voodertatud vormi ja küpseta põhi 170 kraadises ahjust 40 - 45 minutit.
Sulata valgešokolaad koos kookospiimaga vesivannil.
Vahusta mascarpone kreemjaks vahuks.
Lisa juustuvahule šokolaadi-kookospiimasegu ja sega ettevaatlikult läbi.
Vahusta vahukoor tugevaks vahuks.
Lisa vahukoorele tuhksuhkur ja kookosekstrakt.
Vahukoorevaht ettevaatlikult mascarponevahuga.
Lisa juurde kookoshelbed.
Võta tordipõhi ahjust ja lase sel jahtuda.
Lõika tordipõhi 3ks.
Aseta esimene tordipõhjakiht koogialusele ja niisuta seda kookospiimaga.
Määri tordipõhjale kreemi.
Korda tegevust ka teiste kihtidega.
Määri koogiservad kreemiga.
Puista tordile kookoshelbeid ja tee sama ka tordikülgedega.
Kaunista tort Raffaello kommide, šokolaadilaastude ja pähklitega.


Retsept on pärit sellelt lehelt  https://www.youtube.com/watch?v=MavPEBrvoU8&sns=fb


Kommentaare ei ole: