esmaspäev, 8. veebruar 2010

TARTE AU CHOCOLAT EHK PRANTSUSE šOKOLAADIKOOK



Koostis:
200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
250 g suhkrut (3 dl)
4 muna
1 sl nisujahu

Valmistamine:
Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.

Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

Rahvusköök: Prantsuse

Vapustavalt hea ja mahlane kook, maitselt on nagu brownie.

Kommentaare ei ole: