esmaspäev, 8. veebruar 2010

SINGI-KUKESEENERULLID



TAIGEN:
0,5l liitrit piima
50 g pärmi
2 muna
1 tl soola
150 g võid või margariini
900 g - 1 kg jahu

TÄIDIS:
200g taist läbikasvanud sinki
200g kukeseeni

MÄÄRIMISEKS:
muna

Valmistamine:
Hõõru pärm vähese suhkru ja piimaga läbi, lisa ülejäänud piim. (Kuivpärm sega vähese jahuga ja seejärel 42-45kraadise piimaga).
Lisa toasoe muna, sool, suhkur.
Sõelu tainakaussi ½ jahukogusest ja sõtku paar minutit. Lisa edasi sõtkudes ülejäänud jahu, jättes järele 2 dl. Lisa pehme margariin ja sõtku seni, kui rasv on ühtlaselt segunenud. Sõtkumist jätkates lisa vähehaaval nii palju jahu, et tainas saavutaks paraja konsistentsi.
3—5 minutit kestnud sõtkumise järel peaks tainas käte ja kausi küljest lahti lööma. Kui tainas siiski kleepub, raputa veidi jahu juurde ja sõtku see tainasse. Kata tainakauss toidukilega ja tõsta sooja kohta kerkima.
Haki seened ja sink parajateks tükkideks ning prae pannil. Lase sellel enne jahtuda ja alles siis määri taignale.
Kui tainas on kahekordseks kerkinud (umbes 60—80 minutit), kummuta see jahusele lauale. Sõtku tainas kergelt läbi, et suured gaasimullid lõhustuksid. Vormi soovitud kuju ja suurusega saiad ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata köögirätiku või toidukilega ja lase jälle soojas ja tuuletõmbuseta kohas kahekordseks kerkida.
Pintselda kerkinud saiad munaga. Küpseta väikesi saiu 225-kraadises ahjus 12—14 minutit.

Kommentaare ei ole: