laupäev, 28. aprill 2012

TORT BISKVIIT- JA LIIVATAINAST

Liivatainapõhi:
100g margariini / võid
50g suhkrut
1 muna
150g jahu
Margariin/ või vahustada suhkru ja munaga, segada käsitsi juurde jahu. Lase taignal mõned tunnid külmkapis seista. Rullida 20cm paksuna ring, küpsetada 220 kraadises kuumuses 10 minutit kuldpruuniks.

Biskviit:
150g suhkrut
4 muna
140g jahu
noaotsaga vaniljesuhkrut
1 spl kakaod
Munakollased vahustada suhkruga tugevaks helekollaseks vahuks. Munavalged vahustada tugevaks vahuks, nii et kaussi ümberpöörates munavaht välja ei kuku. Jahu ja kakao segada omavahel segi. Jahusegu sõeluda  munakollasevahu hulka ja lisada juurde osa munavalgevahust. Segada õrnalt läbi ja lõpuks lisada kogu munavalgevaht. Seejärel segu uuesti ettevaatlikult läbisegades. Tainas kallata lahtikäivasse tordivormi ja panna eelnevalt kuumaks aetud ahju küpsema, 200kraadises kuumuses 6 minutit.

Kreem:
150g suhkrut
720g toorjuustu
360g vahukoort
100g laimi
Laimikoor riivida, mahl välja pigistada. Vahukoor suhkruga vahustada, segada käsitsi toorjuust, laimikoore ja mahlaga.


Tordi kokkupanek:
Määrida liivataignapõhjale pisut kreemi. Lõigata biskviidist 5cm laiused ribad. Niisutada biskviit kohvi või mahalaga ja määrida kreem peale, osa kreemi jätta tordi pealtpoolt katmiseks. Keerata kreemiga määritud biskviidi esimene riba spiraalselt rulli ja tõsta liivataigna keskele. Jätkata ribade kerimist ümber selle keskosa, nii et moodustub ühtlane spiraal. Ülejäänud kreem määrida peale ja siluda hästi siledaks. Hiljem võib tordi kaunistada martsipani- või suhkrumassikihiga või valada üle ganache`iga


Kommentaare ei ole: