Kodune koorne seenesupp maitseb miljon korda paremini kui konserveeritud kraami! See on üks lihtsamaid suppe, mida ma kunagi teinud.
Kõige raskem osa sellest, on ilmselt seente viilutamine Valmis ja teha. Ja kui sa ei ole suurim veini sõber, siis võite vähendada veini kogust ja lisada selle asemel kanapuljongit nii palju nagu vaja veini.
Koostis:
3 küüslauguküünt
1 sibul
700g šampinjone
0,5sl kuivatatud tüümiani
1l kanapuljongit
2 sl maisijahu
soola
pipart
60g võid
250ml koort
250ml punast veini
Sulata või keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk ja seened, aeg-ajalt segades, kuni on pruunistunud. Maitsesta soola ja piparaga, maitse. Sega juurde sibul ja küpseta pidevalt segades, kuni poolläbipaistev, umbes 2-3 minutit.
Sega vein ja lase keema; vähenda kuumust ja hauta veidi, umbes 5 minutit. Sega kanapuljong, koor ja tüümian.
Lahusta tärklis väheses vees. Sega segu supi hulka kuni see on veidi paksenenud. Kui supp on liiga vedel, lisa veidi juurde maisitärklisveesegu, kuni soovitud konsistentsi saavutamiseni.
Serveeri kohe.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar