Plaanisin
täna perele teha lihapirukaid, kuid tahtsin teha mitte tavalisi, vaid väikese
kiiksuga. Autoga sõites jäingi mõttesse,et milliseid teha. Kindlasti pidi seal
olemsa hakkliha, muna ja marineeriud kurk, aga midagi võiks nagu veel sees
olla. Kuna mul oli kapis üks pakk Maggi
Idea bolognese kastmepulbrit, siis otsustasin proovida sellega.
Kui
pirukad valmis said, siis saia osa oli mõnusalt pehme ja täidis maitsvalt
mahlane, mitte kuiv. Väga hästi on tunda kurgi ja bolognese maitsekooslust, mis
sobivad oma vahel kenasti.
Pärmitaigen:
2pk
kuivpärmi
500ml
piima
200g
võid
1tl
soola
1sl
suhkrut
600
- 700g jahu
Täidis:
1
pakk MAGGI Idea „Spaghetti Bolognese“ pastale
5sl Salvesti salatikurki vedelikuga
600g veise-seahakkliha
1sl
külmutatud tilli-petersellisegu (võib asendada ka värske või kuivatud, sel juhul 1tl tilli ja 1tl
peterselli)
3
keedumuna
Soojenda
piim käesoojaks, lisa hulka sool, suhkur, kuivpärm ja vahusta veidi vispliga,
kuniks suhkur ja sool on sulanud. Lisa vedeliku hulka jahu(jahu lisada algul
600g ja siis jupikaupa, kuna tainas peab jääma mõnusalt pehme) ja sega segi.
Lisa taigna hulka vedel soe või. Sõtku
tainast nii kaua, et see käte küljest lahti tuleb ja moodustab mõnusa elastse
palli. Jäta tainas 1h soojakohta kerkima
Valmista
samalajal täidis. Prae potis hakkliha veidi(kuni liha ei ole enam
roosakas-punane), lisa hulka kurk vedelikuga ja bolognesekastme pulber. Võta pott
pliidil ja seda hulka kahvliga peenestatud keedumunad. Sega segu segi ja lase
jahtuda.
Rulli
tainast lahti. Aseda supilusikaga lihasegu taignale ja vormi pirukad valmis.
Määri pirukad lahtilöödud munaga ja küpseta 200⁰C ahjus
kuldpruuniks.
Head
isu!
Tore
oleks kuulda, kuidas Teile sellised pirukad meeldisid :D
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar