pühapäev, 3. jaanuar 2016

Bolognese maitselised lihapirukad marineeritud kurgiga u.48tk



Plaanisin täna perele teha lihapirukaid, kuid tahtsin teha mitte tavalisi, vaid väikese kiiksuga. Autoga sõites jäingi mõttesse,et milliseid teha. Kindlasti pidi seal olemsa hakkliha, muna ja marineeriud kurk, aga midagi võiks nagu veel sees olla. Kuna mul oli kapis  üks pakk Maggi Idea bolognese kastmepulbrit, siis otsustasin proovida sellega.

Kui pirukad valmis said, siis saia osa oli mõnusalt pehme ja täidis maitsvalt mahlane, mitte kuiv. Väga hästi on tunda kurgi ja bolognese maitsekooslust, mis sobivad oma vahel kenasti. 



Pärmitaigen:
2pk kuivpärmi
500ml piima
200g võid
1tl soola
1sl suhkrut
600 - 700g jahu

Täidis:
1 pakk MAGGI Idea „Spaghetti Bolognese“ pastale
5sl Salvesti salatikurki vedelikuga
600g veise-seahakkliha
1sl külmutatud tilli-petersellisegu (võib asendada ka värske või  kuivatud, sel juhul 1tl tilli ja 1tl peterselli)
3 keedumuna

Soojenda piim käesoojaks, lisa hulka sool, suhkur, kuivpärm ja vahusta veidi vispliga, kuniks suhkur ja sool on sulanud. Lisa vedeliku hulka jahu(jahu lisada algul 600g ja siis jupikaupa, kuna tainas peab jääma mõnusalt pehme) ja sega segi. Lisa taigna hulka vedel  soe või. Sõtku tainast nii kaua, et see käte küljest lahti tuleb ja moodustab mõnusa elastse palli. Jäta tainas 1h  soojakohta kerkima

Valmista samalajal täidis. Prae potis hakkliha veidi(kuni liha ei ole enam roosakas-punane), lisa hulka kurk vedelikuga ja bolognesekastme pulber. Võta pott pliidil ja seda hulka kahvliga peenestatud keedumunad. Sega segu segi ja lase jahtuda.

Rulli tainast lahti. Aseda supilusikaga lihasegu taignale ja vormi pirukad valmis. Määri pirukad lahtilöödud munaga ja küpseta 200C ahjus kuldpruuniks.

Head isu!

Tore oleks kuulda, kuidas Teile sellised pirukad meeldisid :D

Kommentaare ei ole: