Kui vähegi tahtmist ja soovi on, siis leiab tšillimoosi retsepte netist piisavalt. Mina olen kasutanud seda retsepti, mille netist leidsin http://toiduteemal.blogspot.com.ee/2011/07/tsillimoos-tuli-nagi-ja-voitis.html
Ja siin ma ütlen "Suur aitäh Tuuli" . Tänu sinu blogile ma selle retsepti ka leidsin.
Tegin selle retsepti veidi ümber, nimelt punase veini asemel kasutan mina punase veini äädikat, mis annab moosile veidi maitsenüansi juurde.
Vaja läheb:
100 gr tšillipipart
250 gr suhkrut
400 gr punast paprikat
0,5dl punast veini äädikat
0,5tl soola
Eemalda paprikalt ja tsillipipralt seemned ning sisu, haki peeneks, sega
suhkru, veini äädika ja soolaga ning kuumuta kaane all hästi vaiksel tulel
umbes tund aega. Püreeri kogu mass ühtlaseks ning kuumuta veel umbes
pool tundi ilma kaaneta, et mass kokku keeks. Pane tšillimoos
steriliseeritud purkidesse.
Kui tahad tšillimoosi pikalt säilitada, siis võib ka purgid veelkordselt steriliseerida. Selleks aseta jahtumise ajaks purgid tagurpidi. Jahtunud purgid tõsta potti räti sisse mähituna (räti idee on selles, et purgid pigal seisaks ja ükteise vastu keedes ei koliseks), kalla peale külm vesi nii, et purgid oleksid kaelani kaetud ning keeda ca 15 minutit. Lase purkidel jahtuda vee sees. Säilita pimedas ja jahedas.
Võid kasutada ka moosisuhkrut, siis muutub moos paksemaks marmelaaditaoliseks. Tšillipiparde teravus on ka hooajati erinev - varakevadel keedetud moosi sisse läinud tšillid oli oluliselt leebema maitsega kui kesksuvised tšillid, mis võitsid isegi näpuotsad peale hakkimist tulitama.
Retsept ilmus ajakirja Oma Maitse 2011. aasta juulikuises numbris.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar