Üle pikaaja katsetasin taas pärmitainast teha. Kahjuks on selle taignaga nii, et kord tuleb välja ja siis enam mitte. Täna siis üritasin võimalikult palju kinnipidada reseptist... kuigi jah... ikka asendasin mõned ained oma maitse järgi, seda näete resteptis, mis siin välja tõin. Kui tainas sai valmis tehtud, siis katsin poti kilega, mille peale omakorda panin paksu frotee-käterätikuga (sellist nippi kasutas Nigella oma saates). Väga hästi aitab see nipp.
TAINAS:
0.25 l Piim
50g Pärm
100 g Suhkur
200g Või
1tl Sool
800g Jahu
TÄIDIS:
sukaadi
tuhksuhkur
kakaod
Määrimiseks muna, peale pärlsuhkur
Valmistusviis
1. Valmista pärmitaigen ja lase 60 minutit kerkida.
2. Valmis tainas rulli õhukeseks,määri sukaadiga ja puista peale suhkru-kakaosegu.
3. Rull lõika 2-3 cm paksusteks tükkideks ja pane i pabervormisesse.
4. Lase kerkida u 30 minutit, määri munaga, puista peale pärlsuhkrut.
5. Küpseta 200ºC juures.
0.25 l Piim
50g Pärm
100 g Suhkur
200g Või
1tl Sool
800g Jahu
TÄIDIS:
sukaadi
tuhksuhkur
kakaod
Määrimiseks muna, peale pärlsuhkur
Valmistusviis
1. Valmista pärmitaigen ja lase 60 minutit kerkida.
2. Valmis tainas rulli õhukeseks,määri sukaadiga ja puista peale suhkru-kakaosegu.
3. Rull lõika 2-3 cm paksusteks tükkideks ja pane i pabervormisesse.
4. Lase kerkida u 30 minutit, määri munaga, puista peale pärlsuhkrut.
5. Küpseta 200ºC juures.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar