pühapäev, 24. jaanuar 2010

HÕRK RABARBERI-KOHUPIIMAKOOK



Seda kooki on võimalik teha igal kevadel, kui aiast on võtta rabarberit. Kook on väga hõrk ja nauding, isegi parem kui tavaline pärmitaignast tehtud kook.

Tainas:
100 g võid
50 g hapukoort
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
250 g hapukoort
400g kohupiima
4 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
2 kuni 3 vart rabarbrit
demerara pruuni suhkrut

Valmistamine:
Vahusta toasoe või ja hapukoor suhkruga. Sega juurde muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks (tainas on pehme, aga mitte vedel). Suru tainas võitatud 25 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele.
Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.
Kata tükeldatud rabarbriga* ning puista peale veidi demerara suhkrut.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.
Lase veidi vormis jahtuda, siis libista ettevaatlikult koogialusele.


See retsept on pärit kuksilt lehelt vb ka kellegi blogist, kahjuks ma seda enam ei mäleta.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hõrk rabarberi-kohupiimakook, aga kohupiima polegi retseptis. Proovin umbes panna, ehk tuleb ikkagi hõrk :)

tiigrimiisu ütles ...

Vabandust, kohupiima panin mina 400g.