pühapäev, 24. jaanuar 2010

SURMA šOKOLAAD



Koostisained
225 g tumedat semisweet šokolaad (40-50% kakao)
140 g võid
210 g suhkrut
4 muna
4 kuhjaga supilusikatäit jahu
4 spl magustamata kakaopulbrit
1 ½ tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 tl vanilje ekstrakti
4 supilusikatäit hapukoort (mina kasutasin rõõskakoort)

kreem:
1,6 dl vahukoort
260 g poolmagusat šokolaadi (40-50% kakao)

Põhja tegemine:
1. Eelsoojenda ahi 180 ° C-ni
2. Vooderda lahtine tordivotm küpsetuspaberiga
3. Murda šokolaad väikesteks tükkideks ja sulatada.
4. Vahusta munad suhkruga ühes kausis, segada jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja vanilje ekstrakt eraldi kausis.
5. Aeglaselt sega sulatatud või, šokolaadi ja hapukoorega. Lisa juurde kuivained.
6. Küpseta temperatuuril 180 ° C, umbes 40-50 minutit
7. Jahutada kook täielikult. Soojalt on raske lõigata.

Kreemi tegemine:
1. Soojenda koor ja lisa šokolaaditükid.
2. Sega kuni šokolaad on sulanud.
3. Võta kreem pliidilt ja lase sel jahtuda.
4. Jahtunud kreem määri koogi põhjadele
5. Kaunista oma soovi järgi ja fantaasiale

Originaal retsept on siin http://www.cacaoweb.net/deathbychocolate.html

Kommentaare ei ole: