pühapäev, 24. jaanuar 2010

MEETORT



tainas:
3 spl mett
200g suhkurt
3 muna
2tl soodat
2tl 10-20% söögiäädikat
5dl jahu

kreem:
1kg 20% hapukoort ( veel parem oleks30% hapukoor)
200g suhkurt

Valmistamine:
1. vahusta munad poole koguse suhkruga kohevaks vahuks
2. kuumuta (kuumavee potis)potis mesi ja ülejäänud pool suhkrust. kui segu on tõusnud peaaegu keema (70kraadini, mitte üle), lisa munavaht
3.sega juurde sooda ja äädikas
4. segu peab tõusma kahekordselt
5. lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks
6. jahuta tainas ja võrdseteks osadeks
7. kuumuta ahi 250 kraadini
8. rulli tainast ümmargused kettad( võivad olla ka kandilised) ja küpseta ükshaaval ahjuplaadil 10min kuldpruuniks
9. sega hapukoor ja suhkur ning määri jahtnud kihtide vahele
10. kõige lõpus purusta üks kiht puruks ja puista tordile
11. lase tordil üleöö seista ja tasanda ääred noaga ühtlaseks.
12. soovijärgi võib torti ka kaunistada

Kommentaare ei ole: